Dióhéj

Ilyenek vagyunk

”Tanítasz? Kíváncsiságot kelts, és ne leckét adj fel.”  Vörösváry László

Egyszer egy ember egy pillangó megszületésének volt tanúja. Lebilincselve szemlélte, amint küzd a még meg sem született lény, és minden erejével igyekszik kibújni készül az őt fogvatartó bábból. Nézte, nézte, és mikor már hosszú idő után is csak küzdött a pillangó, a segítségére sietett: óvatosan világra segítette. A pillangó nem sérült meg, minden testrésze épnek és egészségesnek látszott, ám amikor repülni próbált, szárnyai nem bírták el pihekönnyű súlyát. Az átalakulás közben vívott harc tette volna késszé, edzette volna meg szárnyait, mellyel így hasztalan verdesett.

A Pillangó Óvodában szeretetteli környezettel, és sok-sok odafigyeléssel szeretnénk a gyermekeket segíteni ”szárnyuk megerősödésében”. Nem helyettük harcolni, de mellettük állni gondoskodó szeretettel. Érdekes óvodai foglalkozásokkal, fejlesztő játékokkal, szép környezettel kívánjuk elősegíteni a majdani nagybetűs iskolai életbe való beilleszkedésüket.

Fontosnak tartjuk a keresztény világnézeti alapon történő nevelést, és hogy egy olyan szilárd értékrend megalapozásában tudjunk segíteni, melynek segítségével a gyermekek könnyebben eligazodnak a világ útvesztőjében. Óvodánk fenntartója a Rózsakerti Baptista Közösség, mindemellett felekezeti hovatartozás, vagy hova nem tartozásra való tekintet nélkül szeretettel várjuk azon családok jelentkezését, akik szeretnék, hogy a Biblia szerepet kapjon gyermekük nevelésében.

A Pillangó Óvoda egyik célja, hogy központi idegrendszer sérülés következtében mozgássérült gyermekeket és ép mozgású gyermekeket együtt neveljen, kiaknázva az integrációban rejlő lehetőségeket, mind az ép mozgású, mind a mozgássérült gyermekek személyiségének fejlesztésében. A mozgássérült gyermekek számára az óvoda az egész  napirend során konduktív pedagógiai nevelést biztosít, konduktorok és konduktor óvodapedagógusok által.

4 hozzászólás to “Dióhéj”

 1. Kovács Géza Írta:

  Gratulálok az Ovinak, a WEBlap szerkesztőjének és a rajzolónak!

  Isten áldja meg munkátokat!

  Géza

 2. Admin Írta:

  Köszönjük szépen Géza, a neheze ezután jön 🙂

 3. Kaizer András Írta:

  Én is Gratulálok! 🙂

  Nagyon aranyos, profi, a részletekben is igényes Webhely!

  Ha ovis lennék, biztosan ebbe az oviba akarnék járni, és ha közelebb laknánk, gyorsan lestoppolnám a helyeket a lurkóinknak!

 4. Baráth Timi Írta:

  Kedves lett az oldal, izgalommal várjuk a szeptembert! 😉

Küldj hozzászólást!